Πώς να καθαρίσετε τα πινέλα του μακιγιάζ και τα σφουγγαράκια

how-to-clean-your-makeup-brushes-cover

Μια συχνή αναζήτηση στο Google αφορά το πώς να καθαρίσετε τα πινέλα του μακιγιάζ και τα σφουγγαράκια.

Ο καθαρισμός των πινέλων μακιγιάζ πρέπει να είναι συχνή συνήθεια, είτε είστε επαγγελματίας μακιγιέρ είτε όχι. Εάν είστε το μοναδικό που χρησιμοποιεί τα μικρά μαγικά εργαλεία σας, μπορείτε να τα πλένετε κάθε 10-20 ημέρες μεν, αλλά εξαρτάται από το πόσα πινέλα έχετε, πόσο συχνή χρήση τους κάνετε και τι χρώματα χρησιμοποιείτε για το μακιγιάζ σας. Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε μόνο γήινες αποχρώσεις, είναι εντάξει, αλλά αν χρησιμοποιείτε μεικτά χρώματα, κόκκινα, μπλε, πράσινα, γήινα, πρέπει να τα πλένετε πολύ πιο συχνά έτσι ώστε να έχετε την καλύτερη δυνατή απόδοση από το κάθε χρώμα.

[Διαβάστε: Hacks για Αψεγάδιαστο Μακιγιάζ που δεν σας Λένε οι Ειδικοί ]

Από τη στιγμή που εφαρμόζετε το μακιγιάζ σας με πινέλα, σφουγγαράκια κλπ, μεταφέρετε μερικά βακτήρια με αυτά.  Στην επόμενη χρήση τα βακτήρια θα πολλαπλασιαστούν και ούτω καθεξής… Αυτό θα σας προκαλέσει στην καλύτερη περίπτωση ερεθισμό ή ακόμη ακμή ή κ.α. . Γι ‘αυτό είναι η υποχρέωση σας ως προς το δέρμα σας να καθαρίζει τακτικά τα πινέλα και τα σφουγγάρια σας. Όταν καθαρίζετε τα πινέλα μακιγιάζ, καθαρίζετε επίσης υπολείμματα από σκιές ματιών κ.λπ. από προηγούμενες χρήσεις, έτσι το μακιγιάζ σας θα είναι καλύτερο. Εάν έχετε κάποιο δερματικό πρόβλημα π.χ.  ακμή, καθαρίζετε τα πινέλα σας κάθε 1-5 ημέρες.

[Διαβάστε επίσης: 7 Συμβουλές Μακιγιάζ από Διάσημους Μακιγιέρ που δεν Έχετε ακούσει Ποτέ!]

Πώς να καθαρίσετε τα πινέλα του μακιγιάζ και τα σφουγγαράκια

Οι επαγγελματίες καθαρίζουμε και αποστειρώνουμε τα πινέλα, σφουγγαράκια κ.α., πριν και μετά από κάθε χρήση τους. Οι τρόποι που θα σας αποκαλύψω σαν επαγγελματίας μακιγιέρ είναι αυτοί που αποδείχτηκαν σε εμένα πιο αποτελεσματικοί.

Θα μοιραστώ μαζί σας λοιπόν δύο τρόπους, ο ένας είναι ο ιδανικότερος για τα σφουγγαράκια (λειτουργεί και για τα πινέλα), και ο δεύτερος είναι η γρήγορη και άμεση λύση. Έχετε υπόψη ότι η γρήγορη μέθοδος είναι επίσης αποτελεσματική και μπορεί να αφαιρέσει βακτήρια και υπολείμματα από τα προϊόντα μακιγιάζ. Κατά τη γνώμη μου, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε και τις δύο μεθόδους.

[Διαβάστε επίσης: Aποχρωματισμοί: Η Θεωρία των Χρωμάτων στο Μακιγιάζ – Τα βασικά]

Πώς να καθαρίσετε τα πινέλα του μακιγιάζ και τα σφουγγαράκια

Ιδανικό για τα σφουγγαράκια μεικαπ (και πινέλα μακιγιάζ)

Γεμίστε, σε ένα μεσαίο μπολ, 1/3 με χλιαρό νερό, 1-2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας και 1 κουταλιά της σούπας υγρό πιάτων. Μουλιάστε τα πινέλα και τα σφουγγαράκια σας για 2-3 λεπτά, στη συνέχεια πάρτε ένα προς ένα και αρχίστε να τα τρίβετε; σε μια τραχιά επιφάνεια ή στην παλάμη σας, κάτω από το τρεχούμενο νερό (κατά προτίμηση χλιαρό).

Σε περίπτωση που κάποια υπολείμματα δυσκολεύονται να φύγουν, επαναλάβετε ολόκληρη τη μέθοδο με ένα καθαρό μείγμα. Αυτή η μέθοδος θα αφήσει τα πινέλα και τα σφουγγάρια σας εκπληκτικά μαλακά και θα μοιάζουν με καινούργια!

Πλεονεκτήματα

Μαλακά πινέλα

Μαλακά σφουγγαράκια

Βαθύς καθαρισμός

Μειονεκτήματα

Χρονοβόρα διαδικασία (εξαρτάται από την ποσότητα των πινέλων-σφουγγαριών που μπορεί να έχετε)

Χρειάζεται χρόνος για να στεγνώσουν

Καθαριστικά Μαντηλάκια – Γρήγορη μέθοδος

Ως επαγγελματίας μακιγιέρ, μπορεί να έχω διπλά εάν όχι σε περισσότερη ποσότητα τα εργαλεία μου (πινέλα, τσιμπιδάκια κλπ), αλλά μερικές φορές πρέπει να καθαρίσω ορισμένα πινέλα ανάμεσα στις διαφορετικές σκιές που χρησιμοποιώ για την καλύτερη απόδοση τους. Αυτήν τη στιγμή χρησιμοποιώ τα μαντηλάκια καθαρισμού για πινέλα της Beauty Drugs.

Με ένα μαντηλάκι μπορώ να καθαρίσω πολύ αποτελεσματικά ένα ολόκληρο σετ πινέλων μακιγιάζ.

Πλεονεκτήματα

Γρήγορη μέθοδος

Τα πινέλα στεγνώνουν σε λίγα δευτερόλεπτα

Αποτελεσματικά

Μειονεκτήματα

Μπορείτε να αφήσετε μερικά υπολείμματα στις ρίζες των πινέλων.

Ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε ή να είστε πολύ προσεκτικοί για να μην αφήσετε προϊόν ανάμεσα στις ρίζες τους.

Πώς να καθαρίσετε τα πινέλα του μακιγιάζ και τα σφουγγαράκια
Πώς να καθαρίσετε τα πινέλα του μακιγιάζ και τα σφουγγαράκια

Έχετε κάποια εισήγηση ή απορίες; Εκτός από τα σχόλια, και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την φόρμα επικοινωνίας εδω. Παρ’ όλα αυτά, μην ξεχάστε να ακουλουθήσετε το antric.sg-host.com στο Instagram, Facebook, και Pinterest.

This post may contains links to products and/or pages for which we receive financial compensation, with no additional cost to you.

You may also like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.