Σαμπουάν Νο-Poo; Η Νέα Κίνηση για Μαλλιά (& Πρόκληση)

no-poo shampoo the new hair movement and hair challenge

Στη δεκαετία του 1800, συνιστούσαν να έλουζαν τα μαλλιά μία φορά το μήνα, το 1970 συνιστούσαν να γίνεται καθημερινά. Κατά τη διάρκεια των δεκαετιών, τα σαμπουάν έγιναν πιο ήπια από ποτέ, αλλά και επιβλαβή για την υγεία του τριχωτού της κεφαλής μας. Το κίνημα “No Poo Shampoo” χτυπά τις πόρτες μας. Δυστυχώς, το συχνό λούσιμο μπορεί να βλάψει το σμήγμα (φυσικό λάδι) των μαλλιών μας.

Αυτό το «κίνημα», προτείνει να απλοποιήσουμε τη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών μας και να δημιουργήσουμε μια εναλλακτική. Μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα σαμπουάν με 2 συστατικά, μαγειρική σόδα και νερό (μερικοί χρησιμοποιούν apple cider αντί για νερό). Δεν θα χρειαστεί να πλένετε τα μαλλιά σας καθημερινά, ίσως μια φορά την εβδομάδα να είναι αρκετό, αλλά στην αρχή οι αυτοί που ακολουθούν το «σαμπουάν Νο poo» λένε ότι έπρεπε αρχικά να πλένουν τα μαλλιά τους αρχικά 2-4 φορές την εβδομάδα , μέχρι το σμήγμα και γενικά η υγεία του τριχωτού και των μαλλιών τους να φτάσουν σε ισορροπημένο επίπεδο.

Ωστόσο, το κίνημα λέει ότι η μαγειρική σόδα δεν μπορεί να βλάψει τα μαλλιά σας, αντ ‘αυτού, έχει την ικανότητα να απελευθερώνει φυσικά έλαια και επαναφέρει τα μαλλιά μας στη φυσική μορφή.

Σαμπουάν Νο Poo; Η Νέα Κίνηση για Μαλλιά (& Πρόκληση)

Σαμπουάν Νο Poo; Η Νέα Κίνηση για Μαλλιά (& Πρόκληση)

Διαβάστε επίσης:


Γιατί Νο-Poo;

 • Μαλακότερα μαλλιά
 • Περισσότερος όγκος
 • Καλοσχηματισμένα μαλλιά
 • Λιγότερη πιτυρίδα
 • Λιγότερο φριζάρισμα
 • Λιγότερη λιπαρότητα
 • Ευκολότερη διαχείριση

Οδηγίες

 1. Πλύνετε τα μαλλιά σας με χλιαρό νερό ενώ κάνετε απαλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας για να απελευθερώσετε το υπερβολικό λάδι και τη βρωμιά.
 2. Πάρτε λίγη μαγειρική σόδα και ανακατέψτε το με λίγο νερό ή apple cider, μέχρι να έχετε μια ωραία λεία πάστα.
 3. Απλώστε το μείγμα στα μαλλιά σας ενώ κάνετε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας.
 4. Πλύνετε το με άφθονο νερό. Τελειώστε το με λίγο κρύο νερό, εάν είναι δυνατόν. Το ζεστό νερό στο τέλος θα τα μπερδέψει και θα φριζάρουν.

Ένα νέο ταξίδι #hairgoal

Διασκεδάστε λοιπόν με αυτό. Πειραματιστείτε και γίνετε δημιουργικοί! Μην ξεχάσετε να μας πείτε τις σκέψεις και τα αποτελέσματά σας (εάν αποδεχτείτε αυτήν την πρόκληση)

Σαμπουάν Νο Poo; Η Νέα Κίνηση για Μαλλιά (& Πρόκληση)
Σαμπουάν Νο Poo; Η Νέα Κίνηση για Μαλλιά (& Πρόκληση)

Έχετε κάποια εισήγηση ή απορίες; Εκτός από τα σχόλια, και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την φόρμα επικοινωνίας εδω. Παρ’ όλα αυτά, μην ξεχάστε να ακουλουθήσετε το antric.sg-host.com στο Instagram, Facebook, και Pinterest.

This post may contains links to products and/or pages for which we receive financial compensation, with no additional cost to you.

You may also like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.