Πώς να αντιμετωπίσετε τη γυρισμένη τρίχα προς τα μέσα-Θυλακίτιδα. Γρήγορα και εύκολα (6 τρόποι)

How to Get Rid of Ingrown Hair

Φαίνεται ότι η ανεπιθύμητη τρίχα δεν ήταν αρκετή και χρειαζόμασταν και γυρισμένη τρίχα προς τα μέσα, γνωστή ως θυλακίτιδα. Όταν χρησιμοποιείτε ξυραφάκι, κερί ή μηχανή αποτρίχωσης, μπορεί να έχετε γυρισμένες τρίχες προς τα μέσα. Αυτές οι τρίχες αναπτύσσονται πλαγίως στο δέρμα ή κυρτώνουν προς τα κάτω και μεγαλώνουν στο δέρμα μας αντί να μεγαλώνουν κανονικά. Μερικές μπορεί να είναι επώδυνο και να οδηγήσει σε ερεθισμό. Σε αυτό το άρθρο θα σας εξηγήσω 6 εύκολους τρόπους να αντιμετωπίσετε τη Θυλακίτιδα.

Πώς να αντιμετωπίσετε τη γυρισμένη τρίχα προς τα μέσα (θυλακίτιδα)

Μέθοδος συμπίεσης

Χρειάζεστε:

Αντισηπτικό τζελ

Μπάλα από βαμβάκι

Καθαρό αλκοόλ (99%)

Tea tree oil

Τσιμπιδάκι – προαιρετικά

Οδηγίες: Καθαρίστε τα χέρια σας με αντισηπτικό τζελ ή σαπούνι. Απλώστε με βαμβάκι καθαρό αλκοόλ (99%) στις προβληματικές περιοχές. Προσπαθήστε να συμπιέσετε – απαλά – τις γυρισμένες τρίχες με τα δάχτυλά σας, εάν οι τρίχες δεν βγουν εύκολα, μην ανησυχείτε, δοκιμάστε με τσιμπιδάκι ή συνεχίστε με τις άλλες θεραπείες. Στο τέλος απλώστε tea tree oil στις προβληματικές περιοχές, για να ηρεμήσετε το δέρμα σας και να το αποτρέψετε κάποιο ερεθισμό.

Πώς να αντιμετωπίσετε τη γυρισμένη τρίχα προς τα μέσα (θυλακίτιδα)

Διαβάστε επίσης


Μέθοδος ατμού

Χρειάζεστε:

Tea tree oil

Οδηγίες: Κάντε ντους με χλιαρό προς ζεστό νερό (όχι καυτό) για να ανοίξετε τους θύλακες της τρίχας και έπειτα προσπαθήστε να το πιέσετε λίγο με τα δάχτυλά σας. Στο τέλος απλώστε tea tree oil στις προβληματικές περιοχές για να ηρεμήσετε το δέρμα σας και να το αποτρέψετε κάποιο ερεθισμό.

Νο 1 Scrub

Χρειάζεστε:

Λάδι καρύδας

Άλατα Epsom

Οδηγίες: Χρησιμοποιήστε ίση αναλογία λάδι καρύδας και αλάτων Epsom. Ο συνδυασμός αυτών δεν θα κάνει μόνο το δέρμα σας να απορροφήσει γρηγορότερα το μαγνήσιο που έχει το αλάτι Epsom, αλλά θα βοηθήσει επίσης και στις γυρισμένες τρίχες.

Απολέπιση με Μοσχοκάρυδο

Χρειάζεστε:

Μαγειρική σόδα

Βιολογικό μέλι

Σκόνη μοσχοκάρυδου

Οδηγίες: Απλώστε το στο δέρμα σας το μείγμα με κυκλικές κινήσεις. Αυτός ο εκπληκτικός συνδυασμός θα μειώσει τη φλεγμονή/ερρεθισμό ενώ θα αφαιρέσει τα νεκρά κύτταρα. Θα έχετε ένα απαλό δέρμα χωρίς τρίχες στραμμένες προς τα μέσα.

Απολέπιση με Μαγειρική Σόδα

Χρειάζεστε:

Μαγειρική σόδα

Βιολογικό λάδι καρύδας

Νερό

Οδηγίες: Ανακατέψτε όλα τα συστατικά μαζί μέχρι να έχετε μια ωραία πάστα και εφαρμόστε την με κυκλικές κινήσεις για 5-10 ’και αφήστε το μείγμα στο δέρμα σας για άλλα 10’ και πλύνετε το με χλιαρό νερό.

Σαπούνι απολέπισης από την Fos Cosmetics

Χρειάζεστε:

Σαπούνι απολέπισης με σπόρους Chia

Οδηγίες: Ενώ κάνετε ατμόλουτρο, χρησιμοποιήστε το σαπούνι απολέπισης στις προβληματικές περιοχές. Αυτό το σαπούνι θα κάνει το δέρμα σας να είναι πιο μαλακό και θα αφαιρέσει τα νεκρά κύτταρα καθώς και τις γυρισμένες τρίχες.

** Σημειώστε ότι για όλες τις απολεπίσεις, ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε τις μεθόδους.

Πώς να αντιμετωπίσετε τη γυρισμένη τρίχα προς τα μέσα (θυλακίτιδα)
Πώς να αντιμετωπίσετε τη γυρισμένη τρίχα προς τα μέσα (θυλακίτιδα)

Έχετε κάποια εισήγηση ή απορίες σχετικά με το πως να αντιμετωπίσετε ; Εκτός από τα σχόλια, και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την φόρμα επικοινωνίας εδω. Παρ’ όλα αυτά, μην ξεχάστε να ακουλουθήσετε το antric.sg-host.com στο Instagram, Facebook, και Pinterest.

This post may contains links to products and/or pages for which we receive financial compensation, with no additional cost to you.

You may also like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.